Clowns, dans en acrobatiek: dit is het thema van Heamiel 2019

Op 26, 27, 28 en 29 juni 2019 komt het allergrootste circus dat er bestaat naar Bolsward: Cirque du Heamiel. Want het thema van het komende Heamiel is ‘CIRCUS’.

Als onze stad in juni weer uit zijn voegen barst van acts doorspekt met dans, acrobatiek, muziek, kermisattracties, parades en wagenrennen is de vergelijking met een circus snel te maken. Vooral als alle verbindende elementen van het Heamiel met circusschmink zullen worden ingekleurd. De circustenten met hun spetterende tinten die voor constante extase zorgen. Zo zal Bolsward in 2019 balanceren op het slappe koord, jongleren met burgers, boeren en buitenlui en vooral ook de clown uithangen. De piste kan door jong en oud worden betreden. Vertoon uw eigen kunsten tijdens intocht, jaarmarkt, straatfestival en muziekfestijnen. Laat de ringrijderij opgezweept worden door een talrijk publiek dat de wagenrennen van Circus Maximus komt aanschouwen. Laat de wielrenners als gladiatoren de rode piste betreden op hun stalen ros (hoewel nu van carbon). Laat het Paard van Troje gevolgd worden door de woonwagen van Pipo de Clown en de caravan van Bassie en Adriaan met in hun kielzog de vuurspuwers, mimespelers en slangenmensen.

Laat het feest losbarsten in de hoofden van brainstormruiters, beoefenaars van voltige en dompteurs van gelaarsde katten. Acrobaat het niet, dan acroschaadt het ook niet. Jongleurs zeiden het al: Jong geleerd is oud gedaan. En het Heamiel is een bruisend jong feest geschoeid op traditionele oude leest. Komt allen, want het circus is in de stad! Tot hooi!