De Culinaire kroonkurk op juni

Als deze column het toetje van Heamiel 2016 is, beschouw hem dan maar alvast als het voorproefje van 2017. Want mocht de muzikale fruitmand van afgelopen juni uw honger nog niet gestild hebben, weet dan dat er opnieuw een schaal vol lekkers op het menu staat.

Het meest verrukkelijke thema aller tijden zal in 2017 de pan uitrijzen. Want Heamiel gaat CULINAIR. De kroon op juni gaat borrelen en bruisen “mei rys en rezinen”. De hooimaaltijd is altijd al de bron van het feest geweest en zal nu de inspiratie voor de creatieve uitwerking worden. Heel Bolsward Bakt, Braad en Kookt. Welke rol zullen de Boalserter Oaljekoeken gaan spelen? Verorberen we een reusachtige appeltaart met hooivorken? Ontwerpen we een joekel van een pizzasnijder voor een mega-Margherita? Wordt taveerne “De Dorstige Deerne” een blijvertje voor Beleef-Bolsward-Toeristen? Komt er een bierbrouwerswedstrijd?

Gaan alle bakkers trakteren op een koekje van eigen deeg?
Kortom, er is gigantisch veel mogelijk met het thema “culinair”, opdat het geen eenheidsworst zal worden. De koksmessen worden geslepen, de pollepels gepoetst en de vleesvorken staan op scherp. Het comité is al druk bezig met het kneden van de plannen, om zo het programma op de kaart te zetten. De laatste week juni wordt om op te vreten.

Tot hooi

https://youtu.be/xnvFW4cCx7Y