Dankwoord voorzitter

Beste allemaal,

En dan is het zondag 26 juni, de dag na vier fantastische dagen Heamiel. En dan wil je een dankwoord schrijven maar…… waar moet ik beginnen. Hoe kan ik in woorden uitdrukken wat jullie allemaal voor het Heamiel hebben betekend?
Laat ik toch een poging doen. Na een maandenlange voorbereiding werden de Heamieldagen gestart met een prachtige intocht. Nog nooit zoveel deelnemers en wat hebben jullie er allemaal werk van gemaakt! Deze intocht was ook de start van Heakeninginne Mireille en haar hofdames Jeanne en Esmee. Jullie hebben de afgelopen dagen de stad goed vertegenwoordigd en jullie mogen vanaf vandaag weer zonder kroontjes op pad.

De activiteiten die volgden na deze intocht waren ook stuk voor stuk druk bezocht en erg sfeervol. Zonder een evenement of activiteit te kort te doen wil ik een paar noemen.

Pubquiz XL: Marcel en co, wat hebben jullie hier iets fantastisch neergezet. Wat was het gezellig op het raadhuisplein met het maximale aantal deelnemers van 50 teams en vele toeschouwers.
Rubberbotenrace: ook hier was te zien hoe iedereen zijn best heeft gedaan om er iets moois van de maken. Geweldige outfits kwamen voorbij maar er werd ook serieus gestreden!
Helikoptervluchten: de belangstelling was boven verwachting en in snel tempo was het vol.
The Night of the Heamiel: wat een muzikaal spektakel met nog meer bezoekers dan vorig jaar en een fantastische sfeer.

Spetterend slot
De Heamieldagen werden afgesloten met een Slotspektakel. Ruim 3200 bezoekers konden genieten van een muzikaal gebeuren! The Cool Quest trapte af en Di-Rect volgde. En na het optreden van Di-Rect kon de feestband the Dirty Daddies het Julianapark op z’n kop zetten. Met een fantastische vuurwerkshow werden de Heamieldagen afgesloten.

Het Straatfestival Bolstjurrich en Het internationaal Dansfestival Bolsward hadden ook een prachtig programma in elkaar gezet en konden rekenen op vele bezoekers.

En zoals genoemd dan wil je een dankwoord schrijven, want vier dagen Heamiel organiseer je niet even zomaar.

Samen bereik je meer
Allereerst een uitgebreide dankjewel voor mijn mede-comité leden. Een top team harde werkers die met passie en plezier de Heamieldagen organiseren én uitvoeren! Onze vele vrijwilligers die voor dag en dauw opstaan en met een lach op hun gezicht de taken uitvoeren. Wat moeten we zonder jullie!
Het organiseren van de Heamieldagen kan niet zonder geld. Zonder sponsoren kunnen we weinig beginnen. Het is dan ook fantastisch om de steun van de Bolswarder ondernemers, stichtingen en fondsen te mogen ontvangen. Het is erg mooi dat jullie vertrouwen in ons blijven houden. Velen droegen een steentje bij, groot of klein. Het Comité hoopt graag dat jullie het Heamiel blijven steunen. Samen met jullie kunnen we de leefbaarheid en aantrekkingskracht van Bolsward vergroten.

De vele mede organisatoren: Verschillende stichtingen en verenigingen uit Bolsward zijn betrokken bij het organiseren van de dagen. Zij leveren hun kennis, kunde en tijd aan dit prachtige evenement.
En dan de hulpdiensten; EHBO-ers, beveiligers, politie en de gemeente SWF, jullie waren TOP. Door zeer nauw contact hebben we er samen gezorgd dat deze editie probleemloos is verlopen.

En als laatste jullie; deelnemers en bezoekers. Het is fantastisch dat jullie in grote getalen langskwamen en alle activiteiten en evenementen bezochten. Daar doen we het allemaal voor.

Nieuwe voorzitter in 2017
Dit was mijn laatste jaar als comité lid. Mijn termijn zit erop! Ik heb een geweldige periode meegemaakt als bestuurslid van de stichting. Oud comité leden en mijn huidige comité leden wil ik bedanken. Ik vond het geweldig samen met jullie onderdeel te zijn van de Heamieldagen.
De voorzittershamer draag ik over aan Paul van Dijk. Ik ben ervan overtuigd dat het comité onder zijn leiding volgend jaar een spetterende editie neerzet. Ik neem in ieder geval vrij het laatste weekend van juni om als bezoeker te genieten van de Heamieldagen. Het is terecht de KROON OP JUNI.

Wybertha Brouwer
Voorzitter Heamielcomité Bolsward