Een oproep aan alle enthousiaste dames van Bolsward en omstreken

Vorig jaar mocht ik Heamiel meemaken als hofdame van het Heamieltrio. En nu zullen jullie vast denken, we weten dat het een bijzondere, speciale en nooit te vergeten ervaring was! Dat hebben wij vaker gelezen. Maar neem van mij aan dat deel uitmaken van het Heamieltrio een ervaring is die ik nog nooit had meegemaakt en ook verwacht nooit meer mee te maken.

De manier waarop burgers en buitenlui van het prachtige Bolsward reageren op jou als hofdame is zo’n ontzettend mooie ervaring. Jullie worden echt omgetoverd tot de drie belangrijkste personen van de Heamieldagen.

Nu ik Heamiel heb meemaakt als hofdame van het Heamieltrio, heb ik in de gaten hoeveel organisatie er bij dit feest komt kijken en hoeveel interessante activiteiten er plaatsvinden. Ik ben op plekken en evenementen geweest die ik niet had willen missen, terwijl ik die misschien wel had overgeslagen als ik de rol van hofdame niet had gehad.

Jijzelf bent ook al veel langer bezig met de Heamieldagen voordat het Heamiel überhaupt begonnen is. In die tijd heb ik samen met mijn Heakeninginne Tecla en mede hofdame Nina zoveel nieuwe ervaringen opgedaan en hebben wij zulke fijne nieuwe mensen leren kennen. Ik kijk sinds de dag na de afgelopen editie alweer uit naar Heamiel 2019 en kan niet wachten tot het zover is. Maar daarvoor heeft Bolsward natuurlijk wel nieuwe dames nodig die de belangrijke taak van Heamieltrio op zich willen nemen. Ben jij negentien jaar of ouder en denk jij dat je deze prachtige traditie rondom het Heamiel voort kan zetten? Stuur dan voor 28 februari een motivatiebrief en twee recente foto’s naar info@heamiel.nl en wie weet mogen wij het stokje aan jouw overdragen voor de Heamieldagen 2019.

Nienke Hettinga, hofdame 2018.