Kermis

Alle dagen | 14:00 uur tot 23:00 uur - Plein 1455

Foto door Atse Kroes.

In Bolsward, wanneer de zomer haar warme omhelzing uitstrekt over de stad, komt het bruisende leven tot bloei tijdens Heamiel, een viering van vreugde, traditie en gemeenschap. En midden in dit feestelijke spektakel staat de betoverende kermis op Plein 1455. Het geluid van lachende kinderen en opgewonden gillen vult de lucht, vermengd met het zoete aroma van suikerspin en versgebakken friet.

Op Plein 1455 komt jong en oud samen, gegrepen door de magie van de draaimolens, de spanning van de botsauto’s en de uitdagingen van de grijpmachines. Onder de fonkelende lichtjes ontstaan nieuwe vriendschappen en herinneringen die een leven lang meegaan.

Terwijl de avond vordert en de klokken van de stad zachtjes luiden, weeft de kermis op Plein 1455 een betoverend tapijt van vreugde en vermaak, dat de geest van Heamiel in het hart van elke bezoeker vastlegt. En wanneer de laatste ritjes zijn gemaakt en de laatste lach is vervaagd in de nacht, blijft de herinnering aan deze magische avond levendig, een heldere ster aan de hemel van de zomerse festiviteiten in Bolsward.

De Heamielkermis op Plein 1455 is op alle dagen vanaf 14:00 uur geopend.