Stadsrondvaart

- Naast het stadhuis

Powered by Bloemhof Bolsward

In het pittoreske stadje Bolsward, waar de grachten zich als zilveren linten door de historische straten weven, is er een betoverende manier om de charme van de stad te ontdekken: de stadsrondvaart.

Langs de route vertelt de schipper verhalen over de rijke geschiedenis van Bolsward, van de legendarische bouw van de stadsmuren tot de beroemde inwoners die ooit door de straten hebben gelopen. Passagiers worden betoverd door de verhalen van vroeger, terwijl ze genieten van het rustgevende ritme van de golven onder de boot.

Langs de oevers passeren schilderachtige bruggen en eeuwenoude molens, elk met zijn eigen verhaal om te vertellen. De grachten glinsteren in het zonlicht terwijl de boot zich een weg baant door het kronkelende waterwegennet, een weerspiegeling van de tijdloze schoonheid van Bolsward.

Naarmate de rondvaart ten einde loopt, keert de boot terug naar de aanlegsteiger bij De Tiid, haar missie volbracht. Maar voor de passagiers is de reis veel meer dan alleen een tochtje op het water – het is een betoverende ontdekkingsreis door de geschiedenis en de pracht van Bolsward, die hen nog lang zal bijblijven

Zowel op donderdag als vrijdag én zaterdag is er twee keer de gelegenheid de grachtengordel van Bolsward te bevaren. Je dient een kwartier voor vertrek aanwezig te zijn. Opstappen is links van het Stadhuis bij de steiger.

Kaarten voor de rondvaart zijn vanaf maandag 22 juni af te halen bij het VVV kantoor in De Tiid.

27 juni: 11:00 en 14:30 uur
28 juni: 12:00 en 13:30 uur
29 juni: 12:00 en 13:30 uur