Thema 2018: Werelds

Als Leeuwarden volgend jaar Culturele Hoofdstad 2018 is, kan Bolsward met gemak voor even het centrum van de wereld worden. Dat is Bolsward met Heamiel feitelijk en feestelijk elk jaar.

Want Heamiel is ‘t helemaal. Maar voor 2018 zeggen we dat eindelijk ook eens hardop met de officiële bekendmaking van het thema: Werelds Heamiel. Een keiharde bewering voor nuchtere en bescheiden Friezen, maar wel passend binnen de enorme update en remake van het stadscentrum.

Het stadhuis is al werelds en nu krijgt diens agglomeratie ook die glamour. De uitstraling die in oktober middels een spectaculaire lichtshow al van zijn muren spatte.

Bolsward wil een gastvrije plek en een uitdagend oord zijn voor mensen uit de hele wereld. Geen cultureel hoofdstadje, maar een culturele planeet waar alles om draait. Hoog in de bol? Welnee, met beide benen op de grond in WereldBolsward, de globe van het noorden. De plaats waar je te allen tijde je vleugels uit kunt slaan. Waar je kunt flaneren langs de flaneermuis over Bolsward Boulevard en via Strazza Terrazza de giga-grachtengordel bereikt.

Vele wegen leiden naar Rome, maar meer wegen gaan er op 27 juni 2018 naar het Werelds Heamiel:

Bolsward, de wereld aan muziek
Bolsward, de wereld aan dans
Bolsward, de wereld aan artiesten
Bolsward, de wereld aan talent
Bolsward, de wereld aan vertier
Bolsward, de wereld aan winkels
Bolsward, de wereld aan 11-steden
Bolsward, de wereld aan cultuur
Bolsward, de wereld aan tijd
Bolsward, de wereld aan hooi
Bolsward, de wereld aan koffie, thee, bier, berenburgers en buitenlui
Bolsward, de wereld aan je voeten

Tot hooi.